У початок

Дякуємо за співпрацю: «Укртатнафта» відмовилась видавати податкові накладні контрагентам

Нафтопереробна компанія «Укртатнафта» повідомила своїх контрагентів про неможливість виконати свої податкові зобов’язання, зокрема зареєструвати податкові й акцизні накладні за лютий-травень 2022 року. Копія відповідного листа від 14 липня 2022 року є у розпорядженні enkorr

«Унаслідок неодноразових ракетних обстрілів підприємства ПАТ «Укртатнафта» повідомляє про неможливість своєчасного виконання таких податкових обов’язків, як реєстрація податкових та акцизних накладних у відповідних реєстрах», — йдеться у листі. Там зазначається, що всі податкові й акцизні накладні буде зареєстровано підприємством протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні згідно із законодавством. 

Зі слів контрагентів «Укртатнафти», заява підприємства означає перекладання податкових зобов’язань на них, тобто на покупців продукції. 

«Ми вже перерахували постачальнику податки один раз, коли купляли продукцію заводу, зараз ми будемо змушені заплатити їх державі ще раз. Це тяжкий удар по нашому бізнесу», — каже один із контрагентів «Укртатнафти» на умовах анонімності. 

За даними одного з опитаних співрозмовників, загальна сума зобов’язань «Укртатнафти» з ПДВ, які автоматично буде перекладено на покупців, складає 2 млрд грн. 

Отримати коментарі у представників «Укртатнафти» наразі не вдалось. 

Раніше повідомлялось про чотири ракетні атаки на завод «Укртатнафта» протягом квітня-червня, під час яких російська армія випустила 29 ракет. Унаслідок цього завод припинив переробку нафти й випуск продукції. 

Акціонерами «Укртатнафти» є НАК «Нафтогаз України» (43% акцій), але оперативний контроль за підприємством здійснюють Ігор Коломойський і Олександр Ярославський.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти