У початок

Другий російський танкер, який потрапив під санкції, прибув у Китай

російський танкер Krymsk, який потрапив під санкції, пришвартувався в середу в китайському порту «Дуньїн» у східній провінції Шаньдун, де розташовано незалежні нафтопереробні заводи (НПЗ), щоб вивантажити 700 тис. барелів російської сирої нафти «Сокіл», свідчать дані транспортування LSEG і Kpler.

Це другий російський нафтовий танкер, що потрапив під санкції, який пришвартувався в китайських портах цього місяця. Минулого тижня танкер Liteyny Prospect вивантажив 700 тис. барелів нафти «Сокіл» у китайському порту «Хуанхуа» поблизу міста Цанчжоу в провінції Хебей.

Китай став найбільшим постачальником легкої солодкої сирої нафти Sokol після того, як постачання в Індію впали через проблеми з оплатою і доставкою через санкції.

За оцінками Kpler, китайський імпорт сирої нафти Sokol зріс цього місяця і може досягти історичного максимуму в 379 тис. барелів на день (б/д). Дані не включали нафту з двох підсанкційних російських танкерів.

Нафта Sokol — легкий сорт із низьким вмістом сірки, який експортується з терміналу Де-Кастрі на російському острові Сахалін компанією ТОВ «сахалін-1», контрольованою нафтовим гігантом «роснєфть».

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) наприкінці минулого місяця наклало санкції на SCF і визначило 14 нафтових суден, включаючи Liteyny Prospect і Krymsk, як власність, в якій SCF має інтерес.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти