У початок

До кінця року рф продовжить добровільне скорочення видобутку нафти

росія до кінця грудня продовжуватиме скорочувати постачання нафти на світові ринки на 300 тис. барелів на добу (б/д), повідомив віце-прем'єр рф алєксандр новак. З його слів, у листопаді російська влада ухвалить рішення, збільшувати скорочення чи почати нарощувати виробництво нафти. Також це питання розгляне Саудівська Аравія.

«Наступного місяця буде проведено аналіз ринку з метою ухвалення рішення про поглиблення скорочення або збільшення виробництва нафти», — йдеться у коментарі новака. Він додав, що додаткове скорочення видобутку «покликане посилити заходи, яких вживають країни ОПЕК+ з метою підтримки стабільності й балансу нафтових ринків».

Саудівська Аравія у листопаді також може переглянути обсяг додаткового скорочення видобутку нафти, повідомило місцеве агентство SPA з посиланням на джерело в міненерго країни. Поки що передбачається, що Садівська Аравія продовжить скорочення видобутку на 1 млн б/д до кінця 2023 року.

У жовтні 2022 року ОПЕК вирішила скоротити видобуток на 2 млн б/д. У травні 2023-го група країн на чолі з Саудівською Аравією оголосила про повторне скорочення видобутку більш ніж на 1 млн б/д. 5 вересня Саудівська Аравія й росія заявили, що планують продовжити чинні скорочення до кінця 2023 року. Міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруї вважає, що параметри операції ОПЕК+ наступного року не змінюватимуть.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти