У початок

Держрегулювання: бензин за 37,69 грн/л, ДП – за 42,63 грн/л

Міністерство економіки України ввечері 5 травня оприлюднило середню вартість бензинів обсягом 31,19 грн/л і дизпального – 35,63 грн/л, на підставі яких обчислюється гранична ціна реалізації пального на АЗС.

Таким чином, з урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на «звичайний» бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 37,69 грн/л, на «звичайне» дизпальне – не вище за 42,63 грн/л.

Відповідно преміальні марки пального можуть реалізовуватись з 5%-вою надбавкою: бензин А-95 – за 39,57 грн/л, дизпальне – за 44,76 грн/л.

Слід сказати, що нова версія постанови про держрегулювання містить норму, яка дозволяє нерегульовану ціну на преміальні марки при наявності у продажу стандартної марки. Водночас за наявності винятково преміальних марок на них поширюється норма про 5% від граничної ціни.

Як повідомляв enkorr, на початку травня уряд підвищив граничні рівні торгової надбавки до середньої роздрібної ціни на дизельне пальне, що реалізовується на АЗС, з 5 до 7 грн/літр, для бензинів – з 4,55 грн до 6,5 грн/літр.

Нагадаємо, протягом останніх кількох тижнів у всіх регіонах України на АЗС спостерігається дефіцит бензинів. За прогнозами експертів, перебої з постачаннями триватимуть упродовж усього травня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти