У початок

Держпродспоживслужба щоденно контролює ціни на автомобільні бензини, ДП і скраплений газ

Задля оперативного реагування й забезпечення контролю за встановленням роздрібною торгівлею цін на визначені урядовою постановою товари першої необхідності, у перелік яких потрапили й бензини, дизельне пальне і скраплений автомобільний газ, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів запровадила щоденний моніторинг. Про це йдеться в оприлюдненій на офіційному сайті Держпродспоживслужби повідомленні.  

Так, з метою забезпечення безперебійної роботи підприємств в умовах воєнного стану постановою КМУ від 13 березня 2022 р. № 303 «Про припинення заходів державного контролю та державного ринкового нагляду в умовах правового режиму воєнного стану» було припинено проведення планових і позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду.

Проте, згідно повідомлення, «державний нагляд (контроль) під час воєнного стану в Україні буде здійснюватися лише задля стримування зростання цін на соціально значущу продукцію, гарантуючи її доступність для населення і за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя й здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища і забезпечення безпеки держави».

До переліку таких товарів, відповідно до постанови уряду від 6 березня 2022 р. № 223 «Про внесення зміни до постанови Кабінету міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548» разом із хлібом, крупами, ліками і ще 20-ма найнеобхіднішими товарами увійшли також бензин (марки А-92, А-95), дизельне пальне і газ скраплений автомобільний.

Завдяки зокрема й заходам, які проводить Держпродсподивслужба, спираючись на дані моніторингу, «майже у всіх областях України з 14.03.2022 року було налагоджено логістику у багатьох підприємствах, що покращило ситуацію з асортиментом товару, а також надало змогу зменшити ціни… на пальне». Зважаючи на складність часу, служба закликає бізнес не  допускати необґрунтованого підвищення цін на товари, які мають істотну соціальну значимість для населення у період воєнного стану в країні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти