У початок

Держбанк Індії перевіряє НПЗ на закупівлі російської нафти

Держбанк Індії (SBI) вживає всіх заходів, щоб не порушити санкцій США щодо «стелі» цін на російську нафту на рівні $60 за барель. Про це повідомляє газета The Mint.

«Щоб виключити ризики, найбільший індійський кредитор запросив дані щодо закупівельних цін від таких переробників, як Indian Oil Corp., Bharat Petroleum Corp. та Hindustan Petroleum Corp.»,  — повідомляє індійське видання з посиланням на два джерела, знайомі з ситуацією.

На початку квітня ще один індійський держбанк, Bank of Baroda, перестав проводити платежі за російську нафту, якщо ціна на неї була вищою за «стелю», повідомляло агентство Reuters. За його даними, фінустанова повідомила про це клієнтів.

«Вони відмовили нам у проведенні платежів за сировину, закуплену понад граничну ціну», — сказав співрозмовник Reuters. Джерела агентства уточнили, що обмеження розрахунків можуть вплинути на рішення продавців перейти на оплату нафти у рупіях.

Нагадаємо, у лютому індійські компанії наростили імпорт російської нафти й закуповували її в середньому за $73 за барель. Протен ці цифри не показують реальної картини, оскільки в індійській статистиці враховується повна ціна, включаючи маржу трейдерів, доставку й страховку, які не входять до ліміту в $60.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти