У початок

Далі задню: БНК передумала припиняти постачання бензину А-95

Також є російською мовою

Білоруська нафтова компанія не видавала жодних заборон на постачання бензинів марки А-95 та інших видів пального в Україну. Про це заявив заступник генерального директора компанії «БНК-Україна» Сергій Мельников, передає «Лівий берег».

За його словами, номінація палива А-95 для українських контрагентів на червень відбувається до 5 числа місяця постачань. «Тобто, бити на сполох передчасно і до 5 червня часу ще багато», – зазначив він.

Водночас Мельников припустив, що обсяг постачань може знизитися, але пов'язано це не з політикою, а з плановим ремонтом Мозирського НПЗ.

Опитані українські трейдери в розмові з enkorr повідомили, що після отриманого резонансу позиція БНК змінилася, і компанія обіцяє оголосити своє рішення в понеділок, 31 червня.

Раніше enkorr із посиланням на тримачів терм-контрактів на постачання бензину від БНК повідомляв, що компанія не підтверджує постачання бензину марки А-95 для українських контрагентів на червень.

«Сьогодні нам сказали, що для А-95 постачань не буде зовсім. Тим часом буде постачено повний обсяг А-92», – сказав співрозмовник enkorr, який побажав залишитися невідомим.

У Консалтинговій групі «А-95» відзначали, що в разі припинення постачань бензину А-95 з Білорусі на ринку може утворитися дефіцит. За даними групи, середньомісячні постачання білоруського А-95 у 2021 році дорівнювали 55 тис. т, що становить близько 50% ринку цієї марки.

Раніше повідомлялося про скорочення постачань дизельного палива і бензину в зв'язку з плановим ремонтом Мозирського НПЗ, а також унаслідок невизначеності з постачаннями нафти на «Нафтан» після відновлення американських санкцій. З цієї причини Мозирський НПЗ переніс початок ремонту з 15 травня на 1 червня. Імовірно, ремонт триватиме один місяць, але, як показує практика, для повноцінного виходу на режим необхідно близько 1,5 місяця.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти