У початок

CВГ у гурті зберігає спокій

Також є російською мовою

Середня ціна гуртових партій скрапленого газу в Україні за тиждень з 27 серпня по 3 вересня практично не змінилася і на кінець тижня склала 29 820 грн/т. Про це enkorr повідомили в Консалтинговій групі «А-95».

Учасники ринку відзначають, що до кінця серпня ринок збалансувався. Так само співрозмовники видання повідомляють про початок сезонного зниження споживання, яке дещо посилилося в зв'язку з погіршенням погоди.

Найвищі ціни зберігаються в західних областях, у Полтавській області робочий діапазон найнижчий, хоча, за словами трейдерів, періодично в східній частині країни виникають локальні дефіцити ресурсу. Так, притримуючи ресурс, низка торговців оголосили цінник вище 30 000 грн/т. Трейдери не виключають, що через блокування ГНС «БРСМ-Нафти» у Вовчанську попит у регіоні може додатково підвищитися.

Середня вартість СВГ на умовах EXW ГНС, 3 вересня, грн/т

Регіон

Робоча вартість

Столичний

29 400-29 900

Східний

29 400-30 000

Західний

29 800-30 300

Південний

29 400- 29 800

 

Оператори ринку визнають, що в очікуванні подальшого зростання цін було законтрактовано багато ресурсу, тому нерідко доводиться продавати газ, особливо придбаний за прив'язаним до українського котирування контрактами, практично за собівартістю. Водночас обґрунтованою ціною на сьогодні більшість трейдерів вважає 30 000 грн/т. «Ціну тримає ресурс «Роснафти», ціни на який прив'язані до Бреста (котирування Argus daf Brest – ek) і який майже на $65 виходить дешевшим», – каже представник компанії-імпортера ТШО.

Як повідомлялося раніше, імпорт скрапленого газу в серпні досяг 146,1 тис. т, що більше на 8%, або на 10,6 тис. т, ніж було постачено в липні цього ж року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти