У початок

ConocoPhillips підписала 18-річну угоду про перевалку СПГ у Бельгії

ConocoPhillips отримала доступ до бельгійського імпортного термінала скрапленого природного газу на 18 років у рамках експансії компанії на прибуткові європейські ринки. Про це повідомляє Bloomberg.

Угода означає, що ConocoPhillips отримає три чверті мільйона тонн імпортних потужностей на терміналі Fluxys Belgium SA в Зебрюгге з квітня 2027 року.

Це дасть компанії вихід на бельгійський ринок газу та його торговельний центр, а також зв’язок із ринками сусідніх країн, таких як Франція, Німеччина й Нідерланди, йдеться у відповіді ConocoPhillips на запитання, надіслані електронною поштою.

«Це ринок, який ми дуже добре знаємо, оскільки вже продаємо наш норвезький газовий видобуток у Європу», — сказав прес-секретар компанії Денніс Нусс.

Останніми роками ConocoPhillips розширює обсяги СПГ у Північній Америці, придбавши частку в експортному проєкті СПГ компанії Sempra Infrastructure LLC у Порт-Артурі в Техасі й укладаючи угоди з постачання СПГ.

Європа зокрема була прибутковим ринком для постачальників СПГ, оскільки континент диверсифікував свої джерела постачання після втрати більшості російського трубопровідного газу. Раніше ConocoPhillips погодилася отримати довгострокові потужності на імпортному терміналі Gate LNG у Нідерландах, а також погодилася доставляти катарський СПГ у Німеччину з 2026 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти