У початок

Colonial закриває ключовий паливопровід до гавані Нью-Йорка після розливу

Colonial Pipeline Co. зупинила роботу над критично важливим трубопроводом, який постачає паливо на північний схід США, що стало останнім порушенням потоків енергії після збою на нафтопроводі Keystone минулого місяця. Про це повідомляє Bloomberg.

Деякий продукт був випущений на насосній станції Colonial Witt поблизу Денвіля (штат Вірджинія), що призвело до закриття лінії 3 у вівторок, повідомила прес-секретар Мередіт Стоун в електронному листі. Компанія планує перезапуск близько 12:00. Східний час у суботу, сказала вона. У компанії заявили, що витік спричинив збій обладнання, і це було усунено.

Прорвана труба Colonial призвела до витоку приблизно 60 барелів дизельного пального, яке потекло в резервуар для збору зливової води на його об’єкті, повідомив Аарон Проктор, речник департаменту якості навколишнього середовища штату. Відповідно до надісланої електронною поштою заяви Управління з безпеки трубопроводів і небезпечних матеріалів, оператор труби зазначив, що очікуваний ремонт відбудеться до п’ятниці.

Лінія 3 компанії Colonial транспортує продукти нафтопереробки, такі як бензин, дизельне й авіаційне пальне, на ринок гавані Нью-Йорка з Грінсборо (штат Північна Кароліна), і є частиною ширшої системи, яка постачає пальне у східну частину США з нафтопереробних заводів на узбережжі Мексиканської затоки.

Інцидент стався після відключення трубопроводу Keystone корпорації TC Energy Corp. після найбільшого розливу нафти на суші з 2010 року. Трубопровід, який може постачати до 600 тис. барелів канадської сирої нафти на середній захід США на день, повністю повернувся в експлуатацію лише останнього тижня. 

Збій збігся з найбільшим тижневим падінням попиту на бензин у США з березня 2020 року. Слабке споживання означає, що виробники палива на узбережжі Мексиканської затоки відчувають ущемлення через збій трубопроводу більше, ніж споживачі: бензин на узбережжі Мексиканської затоки здешевшав на кілька центів за галон порівняно з ф'ючерсами після збою, тоді як ринки Нью-Йорка також пом'якшилися. Запаси бензину на східному узбережжі зростали протягом останніх кількох тижнів під час сезонного затишшя, яке погіршилося сильним зимовим штормом.

Гавань Нью-Йорка є основним центром імпорту палива з Канади, Європи, Індії й Південної Америки, що робить її краще ізольованою від збоїв колоніальних трубопроводів, ніж південний схід. Однак тривале відключення лінії 3 може погіршити постачання на східному узбережжі, водночас заповнивши узбережжя Мексиканської затоки паливом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти