У початок

CNOOC запускає найбільшу в Китаї базу зберігання СПГ

Китайська національна офшорна нафтова компанія (CNOOC) запустила найбільшу в Китаї базу зберігання СПГ на своєму імпортному терміналі Binhai LNG в Цзянсу. Про це повідомляє LNG Prime.

Згідно із заявою CNOOC Gas & Power, 30 червня було завершено будівництво шести резервуарів для зберігання СПГ місткістю 270 тис. кубічних метрів, які розташовані в Yancheng Green Energy Port.

Це ознаменувало завершення будівництва найбільших у Китаї резервуарів для зберігання СПГ.

Резервуари мають висоту близько 65 м і діаметр 100,6 м.

У квітні підрозділ CNOOC завершив заповнення перлітом гігантських резервуарів, а в січні завершив гідровипробування резервуарів.

Державний енергетичний гігант побудував резервуари в рамках першого етапу проєкту розширення.

Це найбільші у світі наземні резервуари для зберігання СПГ, такі як робочий резервуар на імпортному терміналі СПГ Sinopec Qingdao й п’ять резервуарів на терміналі імпорту СПГ Чжухай CNOOC.

Шість резервуарів на LNG-терміналі CNOOC, розташованому в індустріальному парку порту «Яньчен Біньхай», доповнюють уже чотири наявні резервуари місткістю 220 тис. кубічних метрів.

CNOOC Gas & Power каже, що загальна потужність у 2,5 млн кубометрів може задовольнити споживання газу 10 млн домогосподарств протягом 8 місяців.

Окрім цього розширення, CNOOC розширює свої потужності в Нінбо й Чжухаї, встановивши загалом 11 резервуарів місткістю 270 тис. кубічних метрів.

Після завершення цих проєктів загальна місткість СПГ-резервуарів CNOOC досягне 8,51 млн кубічних метрів, йдеться у повідомленні компанії.

Підрозділ CNOOC зазначив, що останніми роками індустрія СПГ в Китаї стрімко розвивалася.

З моменту завершення будівництва першого внутрішнього термінала приймання СПГ 2006 року в Китаї було побудовано 28 терміналів приймання СПГ з річною пропускною спроможністю понад 116 млн тонн, що є одним з найкращих у світі, йдеться в повідомленні.

Згідно з митними даними, Китай — найбільший у світі імпортер СПГ, і протягом січня-травня цього року країна імпортувала 32,42 млн тонн СПГ, що на 18,1% більше, ніж торік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти