У початок

Ціни на СПГ в Азії сягають семимісячного мінімуму

Ціни на скраплений природний газ у Північній Азії впали до найнижчого рівня за майже сім місяців, оскільки перспективи пом’якшення погоди й високі запаси зменшили потребу купувати більше палива на зиму, пише Bloomberg.

Зі слів трейдерів, 9 січня спотові ставки впали приблизно до $9,80 за мільйон британських теплових одиниць, що є найнижчим показником із середини червня. З їхніх слів, пропозиція достатня, і експортери з Анголи до Папуа-Нової Гвінеї пропонують продати цього тижня.

З середини жовтня ціни на паливо для теплоелектростанцій знизилися майже вдвічі, що полегшило домогосподарствам і підприємствам, які постраждали від вищих рахунків після повномасштабного вторгнення росії в Україну на початку 2022 року, що спровокувало глобальну енергетичну кризу. Ф'ючерси на європейський газ також упали, оскільки очікується, що до наступного тижня період холодної погоди закінчиться.

Високі запаси газу в північній Азії, де проживають найбільші покупці СПГ, також означають, що немає негайного тиску на закупівлю додаткового палива. Згідно з даними Bloomberg, з 9 по 17 січня температура в Китаї й на Корейському півострові буде вищою за сезонну норму.

Проте падіння викликає певний інтерес з боку більш чутливих до ціни клієнтів на ринках, що розвиваються. Зі слів трейдерів, покупці в Індії й Таїланді шукають вантажі на лютий, що може допомогти встановити мінімальну ціну.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти