У початок

Bloomberg: росія нарощує буріння нафтових свердловин за умов санкцій

За 11 місяців 2023 року hосія пробурила нафтовидобувні свердловини загальною глибиною 28,1 тис. км, що свідчить про успішне протистояння західним санкціям. Про це пише Bloomberg.

Прискорені темпи буріння у росії можуть побити пострадянський рекорд. У статті наголошується, що 2023 року країна другий рік поспіль видобувала високі обсяги нафти, що є ще одним свідченням стійкості країни до західних санкцій. Сплеск активності стався одночасно з відновленням як обсягу, так і вартості експорту російської нафти.

«росія значно незалежніша у своїх нафтопромислових послугах, ніж прийнято вважати», — додав аналітик з нафти й газу московської компанії BCS Global Markets Рональд Сміт.

Крім того, зазначається, що «шалені темпи буріння — на тлі досить статичного видобутку — також вказують на деякі довгострокові проблеми», які можуть виникнути в нафтовому секторі росії внаслідок міжнародної ізоляції москви.

«Галузь докладає всіх зусиль, щоб зберегти видобуток на своїх найстаріших свердловинах, у той час як нові проєкти, які дають змогу підтримувати видобуток у найближчі десятиліття, повинні адаптуватися до умов країни, що змінилися», — зазначено в статті.

За прогнозами аналітиків аналітичної фірми Kpler і компанії «Яков&Партнери», загалом за підсумками 2023 року експлуатаційне буріння в росії перевищить 30 тис. км. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти