У початок

Ціни на нафту зростають після падіння напередодні

Ціни на нафту зростають у вівторок, 12 квітня, коригуючись після 4%-го падіння за підсумками попередньої сесії. У центрі уваги трейдерів залишається ситуація в Китаї, де зафіксовано найгірший за два роки спалах коронавірусу. Влада Шанхаю дещо пом'якшила карантинні заходи, проте більшість людей, як і раніше, змушені залишатися вдома, і місто обіцяє знову посилити обмеження, якщо захворюваність на COVID-19 почне зростати.

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 КСК у вівторок становить $100,12 за барель, що на $1,64 (1,67%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти здешевшали на $4,3 (4,2%), до $98,48 за барель.

Ціна на ф'ючерси на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $96 за барель, що на $1,71 (1,81%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів впала на $3,97 (4%), до $94,29 за барель.

«Те, що ми бачимо на ринку сьогодні, це короткострокове ралі, — зазначає аналітик у сировинному секторі VI Investmnt Corp. Сунчіл Юн. — Інвестори, як і раніше, побоюються негативних наслідків поширення вірусу для економічного зростання Китаю й попиту на нафту».

Тим часом генеральний секретар ОПЕК Мохаммед Баркіндо дав зрозуміти представникам Євросоюзу, що картель не зможе компенсувати зниження постачань російської нафти на світовий ринок, повідомляє агентство Bloomberg.

За оцінками ОПЕК, внаслідок нинішніх і майбутніх санкцій проти росії, а також бойкоту російської нафти покупцями світовий ринок може втратити постачання обсягом понад 7 млн ​​барелів на добу (б/с). Це істотно вище за ті обсяги, які може замістити ОПЕК, попередив Баркіндо.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти