У початок

Ціни на нафту зростають на даних про зниження запасів у США

Ціни на нафту слабко піднімаються в середу на даних Американського інституту нафти (API), що показали зниження запасів у США.

Згідно зі звітом API, резерви нафти в Штатах за тиждень, що завершився 18 серпня, скоротилися на 2,418 млн барелів. Тижнем раніше запаси також зменшилися.

Міністерство енергетики США оприлюднить офіційну доповідь про запаси енергоносіїв у країні за минулий тиждень у середу о 17:30 за київським часом.

Експерти, опитані The Wall Street Journal, у середньому прогнозують зниження резервів нафти в США на 2,4 млн барелів, бензину – на 500 тис. барелів, і збільшення запасів дистилятів на 200 тис. барелів.

Вартість жовтневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за Києвом у середу становить $84,1 за барель, що на $0,07 (0,08%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У вівторок ці контракти здешевшали на $0,43 (0,5%), до $84,03 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на цей час на $0,1 (0,13%), до $79,74 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів опустилася на $0,48 (0,6%), до $79,64 за барель.

Тиск на нафтовий ринок чинять сигнали слабкості китайської економіки, а також зростання очікування подальшого посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС), що підтримують долар США. Противагою для цих чинників є скорочення видобутку Саудівською Аравією й росією.

«Посилені очікування, що цикл підйому ставки ФРС ще не завершено, і зміцнення долара створюють серйозні складнощі для нафтового ринку, – каже Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV. – Однак оскільки фундаментальні для нафти чинники залишаються конструктивними, будь-яке зниження цін, на наш погляд, буде короткостроковим».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти