У початок

Американська Cheniere домовилася про постачання СПГ з німецькою BASF

Американська Cheniere, найбільший виробник скапленого природного газу (СПГ) у США, й німецький хімічний концерн BASF підписали довгострокову угоду про постачання до 0,8 млн тонн СПГ на рік із середини 2026 року, повідомила Cheniere.

«Постачання почнеться в середині 2026 року, і за умови позитивного остаточного інвестиційного рішення щодо першої черги проєкту розширення заводу СПГ Sabine Pass в Луїзіані постачання збільшаться до 0,8 млн тонн на рік після початку комерційної експлуатації сьомої лінії. Угода діє до 2043 року», — йдеться у повідомленні.

Фінансовий директор BASF Дірк Ельверманн, слова якого наводяться в релізі, наголосив, що угода має забезпечити надійні постачання на вигідних умовах, у той час як компанія продовжить знижувати залежність від викопного палива, щоб досягти мети — нульових викидів парникових газів (CO2) в атмосферу — 2050 року.

«Створюючи власний спеціалізований ланцюжок постачань СПГ спільно з Cheniere, ми диверсифікуємо наш портфель енергоносіїв і сировини під час критичних змін на європейському газовому ринку, який характеризується підвищеним попитом і нестабільними цінами на СПГ», — додав він.

Cheniere Energy — найбільший виробник і експортер скрапленого природного газу США. Компанії належить термінал Sabine Pass у штаті Луїзіана, у рамках якого працюють шість виробничих ліній проєктною потужністю близько 30 млн тонн СПГ на рік. У штаті Техас компанія має проєкт Corpus Christi з трьома лініями потужністю 15 млн тонн на рік. При цьому планується розширити потужність заводу приблизно на 10 млн тонн СПГ.

BASF — німецька компанія, яка виробляє продукти для хімічної промисловості. Працює в Європі, Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, Північній і Південній Америці, Африці й на Близькому Сході. Структурні підрозділи BASF займаються видобутком нафти й газу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти