У початок

Ціни на нафту зростають другу сесію поспіль

Ціни на нафту підвищуються під час торгів у вівторок, продовжуючи підйом другу сесію поспіль на тлі побоювань щодо обмеженої пропозиції на глобальному ринку.

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:07 у вівторок становить $106,49 за барель, що на $1,34 (1,27%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти здорожчали на $1,95 (1,89%), до $105,15 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $97,98 за барель, що на $1,28 (1,32%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На час закриття ринку в понеділок вартість цих контрактів збільшилася на $2 (2,1%), до $96,7 за барель.

Тим часом тиск на котирування стурбований станом світової економіки. Свіжі статистичні дані з США і Європи вказують на уповільнення економічної активності у цих регіонах, тоді як Китай ледве уникнув економічного спаду у другому кварталі, пише Trading Economics.

У центрі уваги ринку цього тижня – засідання Федеральної резервної системи (ФРС), за підсумками якого американський ЦБ може знову суттєво підвищити базову процентну ставку. Серйозне посилення грошово-кредитної політики Федрезервом, на думку багатьох експертів, може призвести до рецесії економіки США.

Тим часом канадська TC Energy відновила роботу нафтопроводу Keystone Pipeline System, що йде з Канади до США, яку було припинено у середині липня, йдеться у повідомленні компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти