У початок

Ціни на нафту зростають: Brent – ​​$104,83, WTI – $102,05 за барель

Ціни на нафту впевнено зростають у середу вранці після падіння напередодні, спричиненого занепокоєнням трейдерів щодо глобального економічного зростання й спалахом нової хвилі коронавірусу в Китаї.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:14 еск у середу становить $104,83 за барель, що на $2,37 (2,31%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $3,48 (3,3%), до $102,46 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на цей час зросла на $2,29 (2,30%) — до $102,05 за барель. Напередодні вартість цих контрактів зменшилася на $3,33 (3,2%), до $99,76 за барель.

Падіння нафтових контрактів також було викликано доларом, що здорожчав. Найдорожча американська валюта робить дорожчою купівлю нафти для трейдерів, які користуються іншими валютами.

Крім того, нездатність ЄС швидко узгодити план запровадження ембарго на постачання російської нафти також позначилася на нафтових котируваннях, вважають аналітики.

Трейдери також аналізують інформацію Американського інституту нафти (API) про тижневу динаміку запасів енергоресурсу у США. За даними організації, запаси нафти в країні зросли на 1,6 млн барелів за тиждень, який завершився 6 травня.

Ринок чекає на публікацію офіційних даних з боку Міністерства енергетики США, яка відбудеться о 17:30 мск. Експерти The Wall Street Journal прогнозують тижневе зменшення запасів нафти у Штатах на 300 тис. барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти