У початок

Ціни на нафту знижуються, знову завершуючи тиждень у мінусі

Ціни на нафту опускаються у п'ятницю, знову завершуючи тиждень у мінусі.

Тиск на ринок створює занепокоєння рецесією в глобальній економіці в результаті підйому процентних ставок центробанками у всьому світі. Водночас зниження цін стримується очікуваннями скорочення пропозиції на ринку, зокрема постачань із росії.

Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за Києвом у п'ятницю склала $90,17 за барель, що на $0,29 (0,32%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $0,63 (0,7%), до $90,46 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,25 (0,3%), до $83,24 за барель. На закриття ринку у четвер вартість цих контрактів зросла на $0,55 (0,7%), до $83,49 за барель.

Країни ОПЕК можуть вдатися до подальшого скорочення видобутку нафти, якщо ринок продовжуватиме знижуватися, оскільки поточний рівень цін позначається на бюджетах членів картелю, заявив міністр нафти Нігерії Тіміпре Сільва в інтерв'ю агентству Bloomberg у четвер.

Експерти Fitch Solutions наголошують на наявності сигналів послаблення попиту на нафту на фізичному ринку. «Прогноз на найближчу перспективу залишається високо невизначеним», – наголошується в огляді Fitch.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти