У початок

Ціни на нафту змінюються незначно й різноспрямовано

Ціни на нафту змінюються різноспрямовано у вівторок на тлі скорочення видобутку в Лівії, а також сигналів китайської влади про готовність підтримати економіку країни.

Brent залишається у плюсі, тоді як WTI перейшла до зниження.

Виробництво нафти в Лівії скоротилося більш ніж на 500 тис. барелів на добу (б/д), і експерти очікують подальшого зниження у зв'язку з політичними протестами в країні. Роботи на родовищі аш-Шарара на заході Лівії, де щодня видобувало близько 300 тис. б/д, було зупинено, повідомляє «Інтерфакс».

Напередодні лівійська державна нафтокомпанія National Oil Corp. (NOC) повідомила, що «група осіб чинила тиск на працівників родовища аш-Шарара, що змусило їх поступово призупинити видобуток і унеможливило виконання NOC своїх контрактних зобов'язань».

Вартість червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 за київським часом у вівторок склала $113,34 за барель, що на $0,18 (0,16%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти здорожчали на $1,46 (1,3%), до $113,16 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) склала на цей час $108,11 за барель, що на $0,1 (0,09%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів зросла на $1,26 (1,2%), до $108,21 за барель.

Тим часом, влада КНР обіцяє вжити заходів для швидкого відновлення економіки, яка страждає внаслідок жорстких локдаунів. Напередодні китайський ЦБ оприлюднив низку заходів, покликаних стимулювати обсяги кредитування бізнесу й приватних осіб.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти