У початок

Ціни на нафту стабільні у п'ятницю після зростання протягом чотирьох сесій поспіль

Ціни на нафту слабко змінюються у п'ятницю вранці після зростання протягом чотирьох сесій поспіль на рішенні ОПЕК+ скоротити видобуток на 2 млн барелів на добу (б/д).

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за київським часом у п'ятницю становить $94,22 за барель, що на $0,2 (0,21%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $1,05 (1,1%), до $94,42 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,19 (0,21%), до $88,24 за барель. На закриття ринку у четвер вартість цих контрактів збільшилася на $0,69 (0,8%), до $88,45 за барель.

Brent напередодні оновила максимум за місяць, WTI – доросла до максимуму з 14 вересня, згідно з даними Dow Jones Market Data. Обидва сорти можуть завершити тиждень підйомом на 11%.

Нафтові котирування зростають з понеділка спочатку на очікуваннях рішення ОПЕК+, а потім на самому рішенні.

Міністри країн ОПЕК+ у середу схвалили скорочення квоти на видобуток нафти у листопаді на 2 млн б/д щодо вересня. Це максимальне зниження від початку пандемії коронавірусу.

Проте реальне скорочення видобутку виявиться меншим за заявлене – на 1-1,1 млн б/д, заявив міністр нафти Саудівської Аравії, пояснивши, що в деяких країнах альянсу реальний видобуток за фактом нижчим за квоту.

Водночас подальше скорочення видобутку може прискорити прийняття стелі цін для російської нафти західними країнами, вважають аналітики. росія попередила, що не продаватиме енергоресурсу країнам, які долучилися до цієї ініціативи, що додає занепокоєння через брак пропозиції й підштовхує котирування вгору, пише Trading Economics.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти