У початок

Ціни на нафту перейшли до зростання, Brent – $75,1 за барель

Нафтові котирування перейшли до зростання вдень у п'ятницю, незважаючи на новину про намір Іраку з суботи відновити експорт сировини з Курдистану. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:04 за київським часом становить $75,12 за барель, що на $0,14 (0,19%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на цей час на $0,19 (0,27%), до $71,06 за барель.

На думку аналітиків Sevens Report Research, ціни на WTI перебувають у широкому торговому діапазоні з підтримкою близько $67 за барель і опором близько $83 за барель. В результаті котирування переважно перебуватимуть у районі «точки тяжіння» на рівні $75 за барель, очікують експерти.

Тим часом відновлення постачання з Курдистану може повернути на світові ринки 475 тис. барелів нафти на добу, пише Iraq Oil Report. За даними видання, іракська федеральна компанія SOMO надіслала офіційний запит турецькій стороні на відновлення експорту трубопроводом «Кіркук-Джейхан».

Анкара призупинила прокачування нафти з півночі Іраку 25 березня після того, як Міжнародний арбітражний суд у Парижі ухвалив, що вона порушила двосторонню угоду, сприяючи незалежним трубопровідним постачанням регіонального уряду Курдистану без дозволу Багдада.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти