У початок

Ціни на нафту перейшли до зростання

Ціни на нафту зростають у п'ятницю, 19 травня, після зниження напередодні. Інвестори продовжують оцінювати економічні перспективи США й Китаю, зазначає Trading Economics.

Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:16 за київським часом у п'ятницю становить $76,53 за барель, що на $0,67 (0,88%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здешевшали на $1,1 (1,4%), до $75,86 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на цей час на $0,56 (0,78%), до $72,42 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів опустилася на $0,97 (1,3%), до $71,86 за барель.

За останні місяці стало зрозуміло, що тренди на нафтовому ринку зумовлені радше побоюваннями щодо попиту, ніж щодо пропозиції, сказав в інтерв'ю MarketWatch головний ринковий стратег SIA Wealth Management Колін Чешинський.

«Останніми днями побоювання щодо банків поступилися місцем занепокоєнню щодо стелі держборгу (США – ред.), – пояснив Чешинський. – Наближення до досягнення домовленості, спрямованої на уникнення дефолту за американським боргом, надало підтримку ринкам акцій і, зважаючи на все, надає деяку підтримку і ринку нафти».

Американський президент Джо Байден, виступаючи раніше у Білому домі, заявив про впевненість у тому, що «у нас буде угода, і США не оголосять дефолт».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти