У початок

Ціни на нафту падають після повідомлення про можливість виходу ОАЕ із ОПЕК

Світові ціни на нафту різко прискорили зниження після виходу публікації газети The Wall Street Journal, яка з посиланням на неназваних еміратських чиновників написала, що ОАЕ провадять внутрішні обговорення щодо можливості виходу з Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).

Станом на 17.25 кск ціна травневих ф'ючерсів на нафту марки Brent знижувалась на 2,1%, до $82,97 за барель, квітневих ф'ючерсів на WTI — на 2,25%, до $76,4. До публікації вартість Brent складала близько $84, WTI — $77,5. Максимально Brent опускалася приблизно на 2,8%, до $82,41, а WTI — на 2,9%, до $75,88.

«ОАЕ ведуть внутрішні дискусії про вихід із ОПЕК. Це рішення вразить картель і підірве його вплив на світових нафтових ринках», – пише WSJ, посилаючись на слова неназваних еміратських чиновників.

Зазначається, що через участь у ОПЕК країна змушена видобувати менше нафти, ніж здатна за обсягом виробничих потужностей, що завдає шкоди нафтовим доходам.

«Вона давно наполягала на збільшенні видобутку, але саудівці відмовлялися», – йдеться у матеріалі з посиланням на делегатів ОПЕК.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти