У початок

Ціни на нафту на торгах у понеділок упевнено йдуть угору

Ціни на нафту суттєво підвищуються під час торгів у понеділок, що підтримується оптимізмом на ринку у зв'язку зі зняттям обмежень для туристів у Китаї.

Березневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:07 за Києвом здорожчали на $2,57 (3,27%) – до $81,14 за барель.

Котирування лютневих ф'ючерсів на WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі на цей час підвищилися на $2,71 (3,67%) – до $76,48 за барель.

Нафтові ціни продовжують відновлюватись після зниження минулого тижня на тлі надій на зростання попиту в Китаї й перспективи менш агресивної грошово-кредитної політики Федеральної резервної системи (ФРС) США, пише Trading Economics.

У неділю припинили діяти практично всі обмеження на переміщення громадян у Китаї, запроваджені три роки тому на початку пандемії коронавірусу.

Тим часом курс долара знижується на очікуваннях, що ФРС уповільнить темпи підвищення ключової процентної ставки на тлі ослаблення зростання зарплат американців, що також підтримує нафту.

Індекс, що розраховується ICE, який показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарського франка, ієни, канадського долара, фунта стерлінгів і шведської крони), втрачає під час торгів близько 0,7%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти