У початок

Ціни на газ у Європі залишаються збалансованими

Гуртові ціни на газ у Великій Британії й Нідерландах зміцнюються, рухаючись в обмеженому діапазоні 18 липня, тоді як попит і пропозиція на ринку залишаються досить збалансованими.

Фронт-ф'ючерс на газ у нідерландському хабі TTF на 12:20 за київським часом зріс на 2,06%, до 32,23 євро за мегават-годину. Ціна на газ за умови розрахунків «завтра» на TTF на 11:54 за київським часом збільшилася на 1,05%, до 31,9 євро за мегават-годину.

Вартість газу при розрахунках «завтра» у Великій Британії на 12:15 за київським часом піднялася на 1,37%, до 74 пенсів за терм.

«З боку попиту істотних змін немає, проте швидкість вітру збільшиться до вихідних, що послабить попит на газ для електропостачання», — зазначив у записці аналітик LSEG Саку Юссіла.

Пік вироблення вітряної енергії у Великій Британії прогнозується на рівні 6,9 ГВт у четвер і 8,2 ГВт у п'ятницю, згідно з даними Elexon.

Пропозиція залишається стабільною: загальний обсяг постачання скрапленого природного газу (СПГ) до північно-західної Європи очікується на рівні 1,478 ГВт•год на добу в четвер, що приблизно відповідає рівню середовища, згідно з даними LSEG.

Ринок також стежить за новинами про виробництво Freeport LNG у США, який цього тижня нарощує виробництво на своєму підприємстві у Техасі після усунення низки пошкоджень через ураган «Берил».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти