У початок

Ціни на газ у Європі падають через очікуване потепління – Bloomberg

Ціни на природний газ у Європі збільшили втрати в четвер, оскільки прогнози погоди вказували на підвищення температури, що ще більше відклало початок опалювального сезону в регіоні. Про це повідомляє Bloomberg.  

Базові ф’ючерси впали на 9,1% після падіння на 8,2% у середу. Тепліша погода очікується в Скандинавії, тоді як на південному заході Європи наступного тижня температура буде вище норми, йдеться у звіті Maxar.

Побоювання, що різке похолодання може стиснути ринок, який і так перебуває під загрозою через скорочення потоків з росії, підвищили волатильність останніми тижнями. Європа має майже заповнені сховища, які повинні служити буфером на зиму, але ринок залишається під враженням від погодних тенденцій і подальших скорочень пропозиції. Ціни на газ все ще більш ніж утричі вищі середніх за останні п'ять років.

При цьому фахівці й влада продовжують закликати населення економити газ.

«Ми перебуваємо в кращій ситуації, але це не означає, що ми повинні розслаблятися, — сказала Кетрін МакГрегор, головний виконавчий директор Engie SA, на Форумі нової економіки Bloomberg у Сінгапурі в четвер. – Щодо цін, можна очікувати продовження волатильності».

Тим часом Європейський Союз продовжує перемовини щодо того, як обмежити стрибки цін на газ перед зустріччю міністрів енергетики наступного тижня. Згідно з документом Європейської комісії, наданим державам-членам у вівторок, точні параметри для запуску так званого механізму корекції ринку в Нідерландському механізмі передачі права власності буде визначено заздалегідь, щоб уникнути тривалих процедур прийняття рішень.

Нідерландські передні місячні ф’ючерси, орієнтовний європейський газ, впали до 104,6 євро за мегават-годину о 8:20 ранку в Амстердамі

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти