У початок

Ціна на нафту Brent опустилася нижче за $92 за барель

Ціни на нафту продовжують знижуватись уранці в четвер на послабленні геополітичної напруги.

Вартість січневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:22 за київським часом складає $91,97 за барель, що на $0,89 (0,96%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у середу ці контракти здешевшали на $1 (1,1%), до $92,86 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $84,53 за барель, що на $1,06 (1,24%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні контракт знизився у ціні на $1,33 (1,5%), до $85,59 за барель.

Падінню цін сприяє ослаблення геополітичних ризиків після заяв генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що причиною вибуху в Польщі біля кордону з Україною, мабуть, стала ракета української системи ППО.

Підтримати нафтовий ринок не змогли навіть опубліковані напередодні дані Міненерго США про те, що комерційні запаси нафти в країні минулого тижня впали на 5,4 млн барелів, тоді як аналітики очікували помірнішого зниження – на 1,9 млн барелів.

Товарні запаси бензину зросли на 2,21 млн барелів, дистилятів – збільшилися на 1,12 млн барелів. Експерти очікували збільшення запасів бензину на 200 тис. барелів і скорочення запасів дистилятів на 1 млн барелів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти