У початок

Ціна на природний газ у США впала майже до 25-місячного мінімуму

У понеділок ф’ючерси на природний газ у США впали приблизно на 4%, до майже 25-місячного мінімуму, через зростання видобутку й прогнози більш м’якої погоди і меншого попиту на опалення протягом наступних двох тижнів, ніж очікувалося раніше.

Таке зниження ціни відбулося попри те, що експорт скрапленого природного газу (СПГ) США в інші країни мав на шляху підскочити до найвищого рівня з травня 2022 року після того, як судно забрало вантаж із експортного заводу Freeport LNG у Техасі, який тривалий час простоював.

Ф'ючерси на газ NGc1 з постачанням у березні впали на 10,9 цента, або 4,3%, до $2,405 за мільйон британських теплових одиниць (мм БТЕ). Це лише на один цент більше, ніж $2,396 за мм БТЕ, встановлені 8 лютого, що було найнижчим показником з грудня 2020 року.

Це все ще лише частка приблизно 2,1 млрд куб. футів газу на добу, які Фріпорт може отримати для виробництва СПГ, коли працює на повній потужності. Енергетичні регулятори й аналітики заявили, що Freeport, ймовірно, не повернеться на повну потужність до середини березня або пізніше.

Кілька клієнтів Freeport, японські JERA і Osaka Gas, заявили, що не очікують отримання СПГ із заводу до кінця березня.

Зі збільшенням кількості газу, що надходить до Фріпорту, середня кількість сировинного газу, що надходить на експортні заводи СПГ США, у лютому зросла до 12,7 млрд куб. Це можна порівняти з місячним рекордом у 12,9 млрд куб. футів на добу в березні 2022 року до закриття Freeport.

Проте щоденно вихід скрапленого природного газу в понеділок досяг 13,3 млрд куб. футів. 

Сім великих експортних заводів США, включно з Фріпортом, можуть перетворювати приблизно 13,8 млрд куб. футів газу на СПГ.

Постачальник даних Refinitiv повідомив, що середній видобуток газу в нижніх 48 штатах США впав до 97,0 млрд куб.. Це можна порівняти з місячним рекордом у 99,8 млрд куб. футів на добу в листопаді 2022 року.

Однак щоденно в суботу видобуток досяг двотижневого максимуму в 98,6 млрд куб. футів на добу, оскільки нафтові й газові свердловини повертаються в експлуатацію після замерзання на початку місяця в кількох штатах, включаючи Техас, Нью-Мексико, Оклахому і Пенсільванію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти