У початок

Ціна на нафту Brent знизилася до $111 за барель

Ціни на нафту перейшли до зниження у середу після підйому за підсумками попередньої сесії, повідомляє «Інтерфакс».

Ринок чекає на дані Американського інституту нафти (API) про запаси в США, а також виступи голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла в банківському комітеті Сенату. Його заяви важливі для оцінки перспектив американської економіки.

Побоювання, пов'язані з тим, що швидке посилення політики Федрезервом призведе до рецесії в США, а також зниження попиту на нафту, є одним із головних чинників, що стримують зростання нафтового ринку.

Вартість серпневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:20 за Києвом у середу становить $111,27 за барель, що на $3,38 (2,95%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здорожчали на $0,52 (0,5%), до $114,65 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $105,94 за барель, що на $3,58 (3,27%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. У вівторок вартість цих контрактів збільшилася на $1,53 (1,4%), до $109,52 за барель.

У центрі уваги трейдерів також залишаються спроби влади США зупинити зростання цін на бензин. Президент США Джо Байден, як очікується, у середу зробить заяву, в якій закличе Конгрес до скасування податку на бензин, що становить 18,4 цента за галон, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти