У початок

Ціна на нафту Brent перевищила $96 за барель

Нафтові котирування продовжують зростати вдень у четвер, реагуючи на ослаблення курсу долара і зниження запасів бензину у США.

Грудневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:11 за київським часом здорожчали на $0,55 (0,57%) – до $96,24 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на грудень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час зросли на $0,45 (0,51%) – до $88,36 за барель.

Напередодні Brent зросла в ціні на 2,3%, WTI – на 3% завдяки падінню курсу долара.

Індекс, який розраховує ICE, що показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, у середу втратив 1,2%, а за два дні падіння перевищило 2%.

«Ринок підскочив завдяки долару, і було б безглуздо намагатися пояснити це чимось іще», – зазначив старший ринковий стратег RJO Futures Ілай Тесфайє.

Також у середу з доповіді Міненерго США стало відомо, що комерційні запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 2,59 млн барелів, тоді як опитані Bloomberg експерти очікували помірнішого зростання – на 1,5 млн барелів.

Товарні запаси бензину знизилися на 1,48 млн барелів, а резерви дистилятів збільшилися на 170 тис. барелів. Аналітики прогнозували зменшення запасів бензину на 1,5 млн барелів, дистилятів – на 1 млн барелів.

«Загалом завдяки експортному ринку звіт виявився «бичачим» попри середній за обсягом приріст запасів нафти», – написав партнер Again Capital Джон Кілдафф.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти