У початок

Ціна на Brent уперше з 2022 року перевищила $90/бар.

Вартість ф'ючерсів на нафту Brent із постачанням у листопаді на лондонській біржі ICE зросла на 1,3% і піднялася до $90,15 за барель, свідчать дані торгів станом на 17:10 за київським часом. Дорожче за $90 барель Brent коштує вперше з 18 листопада 2022 року.

Ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту WTI на Нью-Йоркській товарній біржі зросла на 1,98%, до $87,03 за барель.

Котирування нафти різко зросли на новині про те, що Саудівська Аравія й росія продовжили добровільне скорочення постачання нафти до кінця року.

росія продовжить додаткове добровільне скорочення постачання нафти на світові ринки на 300 тис. барелів на добу (б/д) до кінця грудня 2023 року, повідомив віце-прем'єр рф алєксандр новак.

Скорочення експорту на 300 тис. б/д — це додатковий захід до добровільного скорочення на 500 тис. б/д, про який росія оголосила раніше. Воно діє до кінця грудня 2024 року.

Саудівська Аравія також вирішила продовжити до кінця 2023 року своє рішення скоротити видобуток на 1 млн /д. У результаті в королівстві, як і раніше, видобуватимуть близько 9 млн барелів нафти на добу, що є мінімальним показником за останні кілька років, зазначає Bloomberg.

Як і росія, Саудівська Аравія щомісяця переглядатиме своє рішення щодо видобутку залежно від ситуації на ринку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти