У початок

Ціна на Brent опустилася до $97,1 за барель після стрибка минулого тижня

Ціни на нафту опускаються в понеділок після підйому більш ніж на 15% за підсумками минулого тижня на тлі рішення ОПЕК+ скоротити видобуток відразу на 2 млн барелів на добу (б/д).

Побоювання ринку, пов'язані з можливістю падіння попиту на енергоносії після ослаблення світової економіки внаслідок швидкого посилення політики світовими центробанками, зберігаються, зазначає агентство Bloomberg.

Статдані про безробіття в США, опубліковані минулої п'ятниці, показали, що американський ринок праці все ще залишається сильним. Це було сприйнято трейдерами як сигнал, що Федеральна резервна система (ФРС) може знову підняти ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) на наступному засіданні.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за київським часом у понеділок складає $97,08 за барель, що на $0,84 (0,86%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти здорожчали на $3,5 (3,7%), до $97,92 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,77 (0,83%), до $91,87 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $4,19 (4,7%), до $92,64 за барель.

За підсумками тижня Brent здорожчала на 15%, WTI – на 16,5%.

Як повідомлялося, ОПЕК+ минулого тижня ухвалила рішення знизити квоту на видобуток у листопаді на 2 млн б/д порівняно з жовтнем – це максимальне зниження з початку пандемії коронавірусу.

«Насправді зниження становитиме лише близько 1 млн б/д, оскільки виробництво нафти в багатьох країнах вже відставало від квот, – зазначають аналітики Commerzbank, думку яких наводить Bloomberg. – Цього, однак, буде достатньо для того, щоб запобігти появі надлишку пропозиції на ринку, що прогнозувався на четвертий квартал».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти