У початок

Чоловік продавав недійсні талони на пальне зі слідчого ізолятора

Правопорушник, який перебуває в одеському слідчому ізоляторі, ошукав 19 одеситів, продавши їм неіснуючі талони на пальне і павербанки. Про це повідомляє районне управління поліції №1 міста Одеси на сайті ГУНП в Одеській області.

Як зазначається у повідомленні, шахрай уже має «кілька судимостей за майнові злочини, а влітку потрапив під варту за обвинуваченням у крадіжці й грабежі. Перебуваючи в ОСІ, він за п’ять днів виманив у громадян понад 9 тис. грн. За шахрайство йому загрожує до трьох років позбавлення волі».

Правоохоронці встановили, що чоловік, використовуючи мобільний телефон, розмістив на одному з популярних сайтів оголошення про продаж талонів на бензин від 20 до 60 л вартістю до 2 тис. грн і павербанків за 1 тис. грн. Повідомленнями зацікавились 19 місцевих жителів і зв’язалися з «продавцем» через телефонний месенджер.

«У переписці зловмисник запевняв громадян у наявності товару й можливості його відправки поштою за умови передоплати обсягом 50% від вартості. Повіривши чоловіку, люди погодились і перерахували гроші на його абонентський номер. Загалом протягом п’яти днів правопорушник отримав від потерпілих 9 450 грн, після чого припинив листування», – пояснюють у поліції.

Зрозумівши, що стали жертвами шахрайської схеми, одесити звернулися в поліцію. Під час досудового розслідування поліцейські встановили особу зловмисника, а під час обшуку за місцем його перебування вилучили речові докази: мобільний телефон, сім-карту і «чорнові» записи.

Протиправну діяльність чоловіка викрили слідчі й оперативники відділу поліції № 2 Одеського районного управління поліції № 1 спільно з працівниками державної установи «Одеський слідчий ізолятор».

«За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України, а саме у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому повторно. Максимальне покарання, передбачене вказаною статтею, – до трьох років позбавлення волі», – повідомила слідча територіального підрозділу поліції Марина Єрмоленко.

Поліцейські нагадують громадянам, щоб здійснювали розрахунок за товар лише після його отримання й огляду.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти