У початок

Чистий прибуток Unimot торік збільшився майже вчетверо

Компанія Unimot опублікувала консолідовані фінансові й операційні результати за весь 2022 рік. Скоригована консолідована EBITDA групи Unimot за цей період склала 513,7 млн злотих, а консолідований чистий прибуток – 373,9 млн злотих.

Група Unimot отримала дохід обсягом 13,4 млрд злотих 2022 року й 3,7 млрд злотих у 4 кварталі 2022 року. Скоригована консолідована EBITDA (за оцінкою обов’язкового запасу рідкого й газоподібного палива, обґрунтованого часовими зсувами витрат і доходів і одноразовими подіями ) 2022 року склала 513,7 млн злотих порівняно з 70,6 млн злотих 2021 року, що означає семикратне зростання, тоді як у четвертому кварталі 2022 року цей показник досяг 233,9 млн злотих порівняно з 13,1 млн злотих у той самий період 2021 року. Консолідований чистий прибуток групи Unimot становив 373,9 млн злотих і був більшим майже на 400% порівняно з 2021 роком.

2022 року Unimot Group згенерувала солідний обсяг продажів дизельного пального, бензину й біопалива на рівні 1,8 млн м3 (зростання на 13% порівняно з попереднім роком) і збільшила продажі скрапленого газу на 16%, до 257 тис. тонн, унаслідок збільшення попиту на внутрішньому ринку й задоволення потреб української економіки і населення України в постачанні палива.

«Ми розпочали 2022 рік із великими надіями на стабільний безпечний розвиток світової економіки, але глобальну безпеку було зруйновано жорстоким збройним вторгненням росії до нашого східного сусіда – України. Війна, яка триває з лютого 2022 року, принесла геополітичну невизначеність і суттєво вплинула майже на всі аспекти ділової активності, а також на соціально-економічну ситуацію», — каже Адам Сікорський, президент правління Unimot SA.

З його слів, наслідками початку повномасштабної війни стали потрясіння на ринку енергоресурсів, порушення ланцюжків постачань, нестабільна валютна система й зростання інфляційного тиску.

«Цей складний рік довів, що Unimot Group готова ефективно вести свій бізнес у дуже складних і непередбачуваних зовнішніх умовах. Завдяки швидкій і гнучкій реакції на зміни, а також використанню кожної ринкової можливості», – додав Сікорський. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти