У початок

Чистий прибуток TotalEnergies 2022 року подвоївся

Французька нафтова компанія TotalEnergies опублікувала рекордний чистий прибуток обсягом $36,2 млрд 2022 року, що вдвічі більше, ніж у попередньому році, долучившись до грандіозних прибутків сектора завдяки вищим цінам на нафту й газ після повномасштабного вторгнення росії в Україну торік у лютому. Про це повідомляє Reuters.

Скоригований чистий прибуток TotalEnergies у четвертому кварталі склав $7,6 млрд, включаючи знецінення на $4,1 млрд, пов’язане з деконсолідацією частки в російській газовій компанії «новатек».

Чистий прибуток за останніх три місяці року відповідав консенсусним оцінкам аналітиків Refinitiv і порівняно з $6,8 млрд роком раніше й $9,9 млрд у третьому кварталі 2022 року.

Величезний прибуток став результатом аналогічних звітів конкурентів BP, Shell, Exxon Mobil і Chevron, що спонукало до нових закликів додатково оподатковувати цей сектор, оскільки домогосподарствам важко платити рахунки за електроенергію.

Виконавчий директор Патрік Пуйанн заявив журналістам, що глобальна ситуація залишається дуже сприятливою для енергетичних компаній, оскільки пом’якшення заходів щодо COVID-19 у Китаї підштовхує попит.

TotalEnergies заявила, що запропонує дивіденди обсягом 2,81 євро на акцію, що на 6,4% більше, ніж роком раніше, і на додаток до вже оголошеної спеціальної виплати обсягом 1 євро на акцію.

Як було оголошено раніше, у четвертому кварталі він зарезервував обсяг на рівні $1,7 млрд на надзвичайні податки на надприбуток, які стягуються в Європейському Союзі й Британії.

Компанія заявила, що очікує чистих інвестицій на рівні $16-18 млрд 2023 року, включаючи $5 млрд в енергію з низьким вмістом вуглецю.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти