У початок

China Gas Holdings підписує дві 20-річні угоди на постачання СПГ з Venture Global

China Gas Holdings, один із найбільших незалежних дистриб’юторів газу в Китаї, погодився укласти два 20-річні контракти на постачання скрапленого природного газу (СПГ) із американським експортером Venture Global, що доповнило серію угод, підписаних між Китаєм і США після 2021 року.

Згідно з двома контрактами, China Gas Holdings через свою дочірню компанію China Gas Hongda Energy Trading Co купуватиме загалом 2 млн тонн скрапленого газу на рік у Venture Global за двома контрактами. Постачання почнеться 2027 року, повідомив Reuters керівник компанії.

СПГ надходитиме з двох проєктів Venture Global у Луїзіані – Plaquemines LNG і CP2 LNG. China Gas заявила, що отримуватиме 1 млн тонн СПГ щорічно з кожного проєкту.

Як і більшість експортних угод США про СПГ з Китаєм, контракти було узгоджено на безкоштовній основі, а їхні ціни було пов’язано з еталонним газовим ринком Henry Hub у США, сказав керівник компанії. Умови дозволяли покупцям гнучко використовувати паливо в Китаї або торгувати на світовому ринку.

У червні China Gas Holdings підписала угоду з американською фірмою Energy Transfer про отримання 0,7 млн тонн СПГ на рік на безкоштовній основі протягом 25 років. Очікується, що постачання розпочнуться 2026 року.

2021 року Venture Global також підписала кілька великих угод з компаніями в Китаї, який імпортував більше СПГ у той рік, ніж будь-яка інша країна. Вона підписала 20-річну угоду з державним нафтовим гігантом Sinopec на постачання 4 млн тонн СПГ на рік, а також погодилася надавати 3,8 млн тонн на рік Unipec, дочірній компанії Sinopec.

Також 2021 року Venture Global підписала 20-річну угоду про продаж 2 млн тонн СПГ на рік підрозділу China National Offshore Oil Corp (CNOOC).

Керівник компанії сказав, що China Gas не володіє жодним регазифікаційним терміналом у Китаї, але може орендувати приймальні потужності у домінуючих державних компаній і тих, що управляються найбільшою національною газовою інфраструктурою PipeChina.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти