У початок

Chevron збільшив прибуток у першому кварталі

Прибуток Chevron Corp. у першому кварталі склав $6,6 млрд США порівняно з $6,3 млрд США у першому кварталі 2022 року, повідомляє OGJ. Скоригований прибуток обсягом $6,7 млрд США у першому кварталі 2023 року порівняно зі скоригованим прибутком обсягом $6,5 млрд США у першому кварталі 2022 року.

Прибуток у першому кварталі 2023 року збільшився порівняно з першим кварталом 2022 року в основному завдяки вищій рентабельності продажів нафтопродуктів, що частково компенсується нижчими обсягами реалізації. Капітальні витрати за перші 3 місяці 2023 року зросли на 55% порівняно з минулим роком, в основному, завдяки збільшенню інвестицій у США.

У першому кварталі 2023 року прибуток Chevron у розвідці й розвідці в США становив $1,78 млрд США, що менше, ніж $3,24 млрд США, заявлених у першому кварталі 2022 року, головним чином через нижчу реалізацію. У першому кварталі 2023 року реалізація ліквідних рідин Chevron становила в середньому $59 США за барель порівняно з $77 США за барель у першому кварталі 2022 року. Чисте виробництво в нафтовому еквіваленті дещо знизилося порівняно з першим кварталом 2022 року, головним чином через продаж активів Eagle Ford.

Міжнародний прибуток від видобутку склав $3,38 млрд США, порівняно з $3,7 млрд США рік тому, головним чином через меншу реалізацію, менші обсяги продажів і вищі податкові збори, пов’язані зі змінами податку на прибуток від енергетики у Великобританії, що частково компенсується нижчими операційними витратами. Чистий видобуток в нафтовому еквіваленті знизився на 64 тис. барелів на добу (б/д) порівняно з роком раніше, головним чином через завершення концесії Erawan у Таїланді.

Прибуток від переробки й переробки в США склав $977 млн США за перший квартал 2023 року, що вище, ніж $488 млн США рік тому, головним чином завдяки вищій рентабельності продажів нафтопродуктів, частково компенсовано вищими операційними витратами й меншими прибутками нафтопереробного заводу Chevron Phillips Chemical Co.. Надходження сирої нафти зменшилося на 3% порівняно з роком тому, головним чином через заплановані ремонтні роботи на НПЗ Ель-Сегундо (штат Каліфорнія). Продажі продукції нафтопереробного заводу зросли на 3% порівняно з минулим роком, головним чином завдяки збільшенню продажів відновлюваного палива після придбання Renewable Energy Group Inc. і більшого попиту на авіаційне паливо.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти