У початок

Чеська залізниця й Orlen Unipetrol випробовуватимуть біопаливо з рослинних олій

Чеська залізниця розпочне тестування дизельного пального з підвищеним вмістом стійких біокомпонентів на основі гідрогенізованої рослинної олії (HVO) у нових двигунах серії 847, які постачає PESA. Партнером цього проєкту в області дослідження й постачання палива є Orlen Unipetrol. Про це повідомляє Dopravni Noviny.

У рамках реалізації стратегії скорочення викидів вуглецю й використання відновлюваних ресурсів у рамках законодавчих заходів Європейського Союзу і Чеської Республіки національний перевізник České dráhy і компанія Orlen Unipetrol запустять проєкт, спрямований на спільне випробування палива зі стійким біокомпонентом у пасажирських моторних агрегатах з нового року. Паливо з часткою гідрогенізованої рослинної олії, так званий HVO, буде постачатися компанією Orlen Unipetrol, яка готуватиме окремі суміші на своєму виробничому майданчику в Пардубіце.

«Ця діяльність вписується в довгострокову стратегію чеських залізниць у сфері скорочення викидів і використання відновлюваних ресурсів і відповідає директиві Європейського Союзу RED III, яка збільшила ціль збереження парникових газів з 6% до 14,5% на 2030 рік порівняно з 2019 роком. Це також відповідає національному плану екологічно чистої мобільності Міністерства транспорту Чеської Республіки», – сказав Їржі Єшета, член ради директорів і заступник генерального директора ČD з пасажирських перевезень.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти