У початок

Chesapeake підписала угоду про постачання СПГ у США з Gunvor

Американський виробник сланцевого газу Chesapeake Energy підписав головну угоду з женевським трейдером Gunvor про постачання останньому скрапленого природного газу із заводу скраплення в США, повідомляє LNG Prime.

Згідно з угодою, Chesapeake постачатиме Gunvor до 2 млн тонн СПГ на рік з індексацією закупівельної ціни до японсько-корейського маркера (JKM) протягом 15 років, йдеться у заяві Gunvor.

Крім того, Chesapeake і Gunvor спільно виберуть «найоптимальніший завод зі скраплення» в США для скраплення газу, виробленого Chesapeake, і доставки СПГ до Gunvor на безкоштовній основі з цільовою датою початку роботи 2027 року, зазначається у заяві.

«Ця угода відображає потужне поєднання преміум-року, доходів і злітно-посадкової смуги наших конкурентоспроможних газових активів у Хейнсвіллі з міцністю нашого балансу й фінансового стану для безпечного постачання глобальних ринків СПГ», — сказав Нік Делл'Оссо, президент і генеральний директор компанії Chesapeake. 

Він додав, що це знаменує собою «важливий початковий крок на нашому шляху до готовності до СПГ, і ми з нетерпінням чекаємо укладення додаткових угод, поки експортні потужності продовжують працювати».

Торік Chesapeake уклала угоду про постачання природного газу до СПГ-терміналу Golden Pass.

QatarEnergy і ExxonMobil будують експортний термінал СПГ Golden Pass вартістю $10 млрд на узбережжі Мексиканської затоки поблизу Сабін-Пасс (штат Техас) і планують запустити об’єкт 2024 року.

З іншого боку, торік трейдер Gunvor підписав довгострокову угоду про купівлю СПГ у Energy Transfer, розробника запропонованого об’єкта для експорту СПГ у Лейк-Чарльзі в Луїзіані.

Gunvor також підписав угоду з US LNG by Tellurian щодо обсягів Driftwood LNG, і ця угода мала кінцевий термін до кінця лютого. Tellurian не надав подальших оновлень.

Крім того, у січні Gunvor продовжила позику на суму $1,565 млрд для підтримки свого зростаючого бізнесу СПГ.

«Ми раді встановити це партнерство з Chesapeake, яке ще більше розширить наше глобальне портфоліо СПГ», — сказав у заяві Калпеш Пател, співголова відділу торгівлі СПГ і член виконавчого комітету Gunvor.

«Наш торговельний досвід разом із нашим потужним судновим флотом не лише сприятиме конкурентоспроможним витратам на доставку, але й забезпечить надійні операції відбору для Chesapeake й заводу зі скраплення, який ми спільно виберемо», — сказав він.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти