У початок

Chesapeake купує Southwestern за $7,4 млрд

Американський виробник сланцевого газу Chesapeake Energy купує співвітчизницьку компанію Southwestern Energy за $7,4 млрд, щоб створити найбільшого незалежного виробника природного газу в США. Про це повідомляє LNG Prime.

Chesapeake запропонував $6,69 за акцію Southwestern в угоді з усіма акціями.

Згідно з умовами угоди, акціонери Southwestern отримають 0,0867 звичайної акції Chesapeake за кожну акцію Southwestern в обігу на момент закриття.

За такого обмінного співвідношення й відповідних цін на акції на 10 січня 2024 року вартість об’єднаної компанії становила б приблизно $24 млрд.

Проформа угоди передбачає, що акціонери Chesapeake володітимуть приблизно 60% акцій, тоді як акціонери Southwestern володітимуть приблизно 40% об’єднаної компанії на повністю розбавленій основі.

У Chesapeake сказали, що стратегічне об’єднання створить «преміальну енергетичну компанію, яка буде підтримуватися провідним портфелем природного газу, який суміжний з ринками з найвищим попитом, високоякісними товарними запасами, стійким вільним грошовим потоком і якісним балансом інвестиційного рівня».

Крім того, об’єднана компанія, яка матиме нову назву після закриття, матиме унікальні можливості постачати «доступну енергію з низьким вмістом викидів вуглецю для задоволення зростаючих внутрішнього і міжнародного попиту зі значними стабільними грошовими прибутками акціонерам через цикли».

Chesapeake очікує, що транзакцію, яка залишається залежною від звичайних умов закриття, включаючи схвалення акціонерів Chesapeake і Southwestern і регулятивні дозволи, буде завершено у другому кварталі 2024 року.

Об’єднавши площі в Аппалачах і Хейнсвіллі, проформа компанії має поточний чистий обсяг виробництва близько 7,9 Bcfe/d з більш ніж 5 тис. валовими місцями і 15 роками запасів, сказав Чесапік.

Зазначається, що компанія створить глобальну маркетингову і торгову присутність у Х’юстоні для постачання природного газу для задоволення зростаючого внутрішнього й міжнародного попиту на СПГ.

Разом обидві компанії «готові до СПГ», маючи масштабні активи поблизу узбережжя Мексиканської затоки/коридору СПГ, сказав Чесапік під час презентації.

У жовтні 2023 року Chesapeake підписав головну угоду з женевським трейдером Vitol про постачання останньому СПГ із заводу скраплення в США.

Відповідно до 15-річної угоди, Chesapeake Energy Marketing постачатиме Vitol до 1 млн тонн СПГ на рік з ціною закупівлі, індексованою до японсько-корейського маркера (JKM).

До цього Chesapeake підписав аналогічну угоду з женевським трейдером Gunvor.

За цією 15-річною угодою Chesapeake постачатиме Gunvor до 2 млн тонн СПГ на рік із індексацією закупівельної ціни до JKM.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти