У початок

Червневий експорт СПГ із США впав на 10% через ремонти й слабкий попит у Європі

Експорт скрапленого природного газу із США у червні скоротився на 10%, до 6,82 млн тонн, порівняно з травнем через скорочення виробництва і зменшення попиту на ресурс у Європі. Про це свідчать попередні дані Refinitiv Eikon.

Згідно з даними консалтингової компанії Rystad Energy, планові відключення двох великих постачальників нещодавно перешкодили виробництву СПГ у США, що в поєднанні з теплішою, ніж зазвичай, зимою призвело до накопичення запасів газу та зниження цін.

Постачання газу на заводи в США в останній тиждень червня склало 10,7 млрд кубічних футів на день (bcfd), що «нижче, ніж у травні, в середньому на 12,3 млрд куб. футів.

За даними Refinitiv, на об’єкті для експорту СПГ Sabine Pass компанії Cheniere Energy було проведено плановий ремонт, який тривав 25 днів — до 26 червня, і 21 червня споживання газу було скорочено до мінімуму в 2,1 млрд куб. футів на день з 4,56 млрд куб. футів. 

«Ми чітко заявили про ринок, що цього року очікуємо одного серйозного повороту і завершили його минулого місяця», — повідомив Reuters Корі Гріндал, головний операційний директор Cheniere.

Зі слів аналітиків Tudor Pickering Holt & Co у звіті минулого місяця, загальний обсяг імпорту СПГ у Європу знизився минулого місяця до 13,2 млрд куб. футів. 

Згідно з оприлюдненими даними, на Європу припало 47% червневого експорту США порівняно з 60% у травні й 71% у квітні. На Азію припало 27% від загальної кількості в червні проти 14% у травні, тоді як Латинська Америка отримала 17% від загальної кількості минулого місяця проти 11% у травні.

Червневий експорт СПГ із США обсягом 6,82 млн тонн перевищив рівень того ж місяця минулого року, коли постачання було обмежено пожежею й збоєм у другому за величиною виробнику СПГ у США — Freeport LNG.

Якщо попит не знизиться, експорт СПГ може зрости в цьому кварталі, оскільки потоки газу на заводи США збільшаться після завершення технічного обслуговування. Tudor Pickering Holt прогнозує, що вихідний газ досягне понад 14 bcfd у цьому кварталі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти