У початок

Через санкції російська нафта стикається в Індії з перешкодами

Західні санкції впливають на постачання російської нафти в Індію, заявив міністр нафти Хардіп Пурі.

«У разі з росією це питання обмеження ціни, а також питання того, що деякі з їхніх судноплавних організацій потрапляють під увагу інших», — сказав Пурі в Bloomberg House у Давосі, відповідаючи на запитання про те, чому російські вантажі сирої продукції застрягли в індійських портах. «Коли російські ціни не відповідають, ми купуємо в Іраку, ОАЕ, Саудівській Аравії», — зазначив Пурі в інтерв’ю Хаслінді Амін.

Минулого місяця США посилили обмеження ціни G-7 у $60, наклавши санкції на кількох трейдерів російської нафти. Обмеження ціни покликане обмежити доходи росії від експорту нафти, позбавляючи її коштів на війну в Україні, водночас забезпечуючи належне постачання світової економіки.

Імпорт нафти в Індію з росії зріс після початку війни, оскільки москва запропонувала великі знижки. Однак у грудні постачання впали до мінімуму з січня минулого року після посилення санкцій. Деякі танкери сирої нафти затримали постачання, розвернулися або вимкнули транспондери після того, як не змогли доставити свої вантажі в індійські порти.

Раніше цього місяця Пурі заявив, що нафтопереробники скоротили імпорт нафти з росії, оскільки знижки на вантажі не були привабливими.

«Ми купуємо нафту на місці доставки», — пояснив Пурі в Давосі. Якщо країна не в змозі забезпечити постачання через санкції, накладені іншими, Індія не буде в неї купувати, сказав він. З його слів, третій за величиною споживач нафти в світі залежить від постачань за кордон на 85% свого попиту.

Ціни на нафту коливаються від $70 до $80 за барель, але Індія хоче, щоб «нафта була набагато дешевшою, оскільки ми є великими споживачами», додав індійський міністр нафти. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти