У початок

Через санкції переробка нафти у росії продовжує падати

На тлі санкцій ЄС і США проти рф після її вторгнення в Україну обсяг переробки нафти в росії продовжує скорочуватися: у квітні він зменшився на 7% щодо березня, до 670 тис тонн на добу. Про це пише «Комерсант».

На прохання видання «Петромаркет» порахував, що первинна переробка нафти в росії у квітні, за попередніми даними, знизилася порівняно з березнем на 7%, до приблизно 670 тис. тонн на добу.

«Причому в межах місяця динаміка теж була негативною: як повідомляло видання 19 квітня, вона становила 675 тис. тонн на добу. У Міненерго ще тоді пов'язували зниження переробки нафти щодо минулого місяця насамперед із ремонтними роботами на НПЗ, зазначаючи, що «це щорічне традиційне невелике зниження первинної переробки у квітні-травні», — йдеться у статті.

«Значне зниження рівня середньодобової нафтопереробки продемонстрували уфимський НПЗ і ТАІФ-НК, які стоять у технологічному простої з 1 та 8 квітня відповідно; туапсинський НПЗ «роснєфті», який пішов на гарячу циркуляцію ще в середині березня», — зазначає Ганна Лішневецька з «Петромаркету».

Істотне падіння завантаження сировиною спостерігалося також на комсомольському, ачинському, ангарському НПЗ «роснєфті», додають аналітики.

Водночас низка НПЗ збільшили завантаження: кірішський («сургутнафтогаз»), омський («газпром нєфть»), новошахтинський («петон інвест технолоджі» ігоря мнушкіна), нижегородський («лукойл») і яйський заводи «нафтохімсервіс» юрія кушнєрьова і олександра говора).

Ключовою причиною зниження нафтопереробки стали санкції США і ЄС, які ускладнили експорт російської нафти й нафтопродуктів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти