У початок

Через п’ять років росії нікому буде продавати свій газ – Герус

Через п’ять років росії не буде кому продавати свій газ, бо більшість європейських країн прийняли програми відмови від «блакитного палива» з рф. Про це сказав голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальної політики Андрій Герус в ефірі інформаційного телемарафону, повідомляє УНІАН.

За його словами, європейцям буде вкрай важко відмовитися від російського газу за 2022 рік, бо на ньому багато що зав’язано. Проте Німеччина вже задекларувала програму щодо заміщення у найближчі п’ять років російського газу, і так само робитимуть все більше європейських країн.

«Ми можемо отримати таку ситуацію, що років через п’ять абсолютна більшість європейських країн просто не купуватиме російський газ, і росії нікуди буде його продавати. Вони спробують продавати його в Азію, але ці обсяги будуть обмеженими. Доходи росії від енергоресурсів протягом наступних років падатимуть усе більше», – сказав він.

Герус також вважає, що Європа не платитиме за російський газ рублями, попри відповідний наказ президента рф владіміра путіна.

«У рублях вони платити не будуть. Росія намагається всякими способами обійти санкції і підняти цінність російського рубля. Тому що на сьогодні – це фантик, папірець», – сказав він.

Як відомо, раніше Євросоюз відмовився від оплати за російський газ у рублях, бо це суперечить чинним на сьогодні контрактам.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти