У початок

Cheniere розширить виробництво у Corpus Christi LNG наступного року

Американський гігант з експорту СПГ Cheniere готовий прийняти остаточне інвестиційне рішення на 2025 рік щодо будівництва ще двох потягів середньої потужності на заводі СПГ у Корпус-Крісті в Техасі, повідомляє LNG Prime.

Співробітники Федеральної комісії з регулювання енергетики (FERC) підготували екологічну оцінку (EA) для проєкту Corpus Christi Liquefaction midscale trains 8 and 9.

Згідно з оцінкою, опублікованою FERC 21 червня, схвалення проєкту з відповідними пом’якшувальними заходами «не буде серйозною федеральною акцією, яка істотно впливає на якість людського середовища».

«Ми рекомендуємо, щоб розпорядження комісії містило висновок про відсутність істотного впливу», — сказав регулятор.

Персонал FERC рекомендував включити 101 захід як умову для будь-якого дозволу, який комісія може надати компанії Corpus Christi Liquefaction.

«Ми задоволені екологічною оцінкою Федеральної комісії з регулювання енергетики для Midscale 8&9 і з нетерпінням чекаємо на продовження співпраці з регуляторними органами, щоб отримати всі необхідні схвалення й дозволи для проєкту», — сказав LNG Prime представник Cheniere.

У березні минулого року Cheniere подала заявку до FERC США з проханням отримати дозвіл до вересня 2024 року на будівництво двох поїздів середньої потужності на своєму СПГ-терміналі у Корпус-Крісті.

У квітні 2023 року компанія також подала заявку в Міністерство економіки США на проєкт розширення.

У лютому генеральний директор Cheniere Джек Фуско заявив, що Cheniere «повним ходом» планує розширити свої СПГ-термінали у Корпус-Крісті й Сабін-Пасі, попри рішення адміністрації Байдена призупинити незавершені рішення щодо експортних терміналів СПГ.

У січні адміністрація Байдена оголосила, що Міністерство енергетики тимчасово призупинить розгляд і схвалення всіх нових і незавершених заявок на отримання дозволу на експорт до країн, з якими немає угод про вільну торгівлю (не FTA), доки Міністерство енергетики оновить свій процес оцінки.

Завод зі скраплення Cheniere Corpus Christi зараз має три робочі лінії, кожна з яких має продуктивність близько 5 млн тонн на рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти