У початок

Ціни на автогаз мають потенціал зростання на 1 грн/л – експерт

Також є російською мовою

Потенціал для зростання роздрібних цін на автогаз за нинішніх умов становить 1 грн/л. Таку думку в коментарі для «Ліга.Бізнес» висловив експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн.

«Ринок – «сухий», тому серпень буде напруженим. На початку липня гуртові ціни на автогаз виросли на 4 600 грн/т (2,55 грн/л). Порівняно з ростом цін у роздробі це на 1 грн більше. Так що запас для зростання цін є», – зазначив Куюн.

Основний чинник подорожчання, за словами експерта, – дефіцит ресурсу, викликаний передовсім зниженням постачань найбільших зовнішніх виробників. Зокрема, за даними «А-95», імпортні постачання автогазу за 25 днів липня склали 102 тис. т, що менше від обсягів аналогічного періоду червня на 12 тис. т.

А.Куюн зазначив, що на ціни також тиснуло значне скорочення імпорту СВГ морем. Порівняно з минулим липнем вони скоротилися на 25%, до 12 тис. т.

«Як правило, минулими роками морські постачання автогазу щоліта дешевшали. Тому трейдери збільшували обсяги постачань, що додатково знижувало ціни. Нинішнього літа через зростання цін на нафту цього не сталося», – пояснює Куюн.

Як повідомляв enkorr, загалом із початку липня роздрібні ціни на автогаз виросли на 1,46 грн/л, або 9,5%, тоді як гуртові партії на ГНС здорожчали до 28 230 грн/т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти