У початок

Буровий і будівельний парки Saipem працюватимуть на біопаливі Eni

Бурові й будівельні судна нафтопромислової компанії Saipem можуть працювати на біопаливі після підписання Меморандуму про взаєморозуміння з Eni Sustainable Mobility. Про це повідомляє Rigzone.

У спільній заяві обох компаній зазначено, що особливу увагу буде приділено операціям у Середземному морі. Флот Saipem для буріння і будівництва включає 45 суден.

Завдяки Меморандуму про взаєморозуміння обидві компанії зміцнюють спільні зусилля з диверсифікації джерел енергії й зменшення викидів вуглекислого газу через морські операції. Eni виробляє біопаливо з 2014 року, оскільки вона перетворила свої нафтопереробні заводи у Венеції й Гелі на біопереробні заводи, які, як наголошується в заяві, не використовують пальмової олії з кінця 2022 року.

Eni використовує свою запатентовану технологію Ecofining для переробки рослинної сировини або відходів тваринництва і продуктів біопалива HVO (гідроочищеної рослинної олії). Згідно з планом Eni досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року, біопаливо є головною стратегічною опорою. Eni зосереджена на процесі декарбонізації, спрямованому на зменшення викидів від промислових процесів і продуктів.

«Ця угода є частиною виконання стратегії Saipem щодо скорочення викидів парникових газів і реалізує разом з іншими ініціативами й інвестиціями, передбаченими стратегічним планом групи, який включає скорочення викидів Scope 1 і Scope 2 до 2035 року і досягнення Net Zero (включаючи Scope 3) до 2050 року», – йдеться у спільній заяві.

Обидві компанії залучать свій відповідний досвід, а Eni Sustainable Mobility стане одним із перших виробників біопалива в Європі. Компанія прагне представити свій глобальний досвід у наданні рішень для зменшення викидів вуглецю.

Saipem прагне перейти до енергоресурсів і поставив собі за мету збільшити частку альтернативних видів палива, які використовує її флот, що призведе до зниження викидів не лише для Saipem, але й для його клієнтів.

«Завдяки використанню біопалива Saipem потенційно зможе скоротити викиди приблизно на 550 тис. тонн CO2-екв на рік, що дорівнює 60% її загальних річних викидів Scope 1», — йдеться в заяві.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти