У початок

Brent здорожчала до $94,22 за барель

Котирування нафти додають приблизно 2% під час торгів у п'ятницю вранці, відновлюючись після падіння напередодні.

Ціни на обидві марки можуть продемонструвати максимальне тижневе зниження за чотири тижні на тлі побоювань щодо рецесії у світовій економіці й наслідків чергових локдаунів у Китаї, пише Trading Economics.

На 8:10 за київським часом листопадові ф'ючерси на Brent дорожчали на лондонській біржі ICE Futures $1,86 (2,01%), до $94,22 за барель. У четвер Brent здешевшала на $3,28 (3,4%), до $92,36 за барель.

Жовтневі ф'ючерси на WTI на цей час дорожчали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $1,77 (2,04%), до $88,38 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $2,94 (3,3%), до $86,61 за барель.

Міністри фінансів країн G7 2 вересня планують схвалити й викласти свій план зі встановлення ліміту цін на російську нафту.

Віце-прем'єр уряду рф алєксандр новак повідомив журналістам, що запровадження «стелі» цін вкрай негативно позначиться на світовому ринку. Міністр фінансів США Джанет Йеллен вважає, що відсутність ліміту завдасть шкоди світовій економіці.

російське посольство у Вашингтоні відреагувало на повідомлення про пропозицію американської влади встановити цінову стелю на російську нафту, заявивши, що москва не постачатиме палива на неринкових умовах.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти