У початок

Brent здорожчала до $93,9 за барель

Ціни на нафту помірно підвищуються вранці в п'ятницю після першого за чотири сесії зростання напередодні, спричиненого різким послабленням долара.

Вартість січневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:05 за київським часом становить $93,92 за барель, що на $0,25 (0,27%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у четвер ці контракти здорожчали на $1,02 (1,1%), до $93,67 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $86,72 за барель, що на $0,25 (0,29%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. У четвер контракт зріс у ціні на $0,64 (0,8%), до $86,47 за барель.

Індекс, що розраховується ICE, який показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), напередодні впав приблизно на 2% після даних про різке уповільнення інфляції в США. Споживчі ціни (індекс CPI) у США у жовтні зросли на 7,7% щодо того ж місяця торік після зростання на 8,2% у вересні. Таким чином, інфляція сповільнилася до мінімуму з січня і виявилася значно нижчою за прогнози ринку.

«Індекс споживчих цін виявився нижчим за прогнози, і це послабило деякі негативні чинники для нафти, такі як сильний долар і побоювання більш агресивних підвищень ставки Федрезерву», – зазначив старший аналітик Price Futures Group Філ Флінн.

«Водночас невизначеність стосовно політики Китаю щодо коронавірусу зберігається, – додав експерт. – Мені здається, що як тільки ми побачимо ознаки початку відкриття китайської економіки, це радикально змінить динаміку й підштовхне ціни на нафту вгору».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти